lördag 26 januari 2013

Lasagne med rökt lax och spenat



Ingredienser 
4 portioner
500 g krossade tomater
2 dl crème fraiche
2 dl mjölk
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
10 hackade soltorkade tomater
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
100 g färsk spenat
400 g kallrökt lax i skivor
400 g lasagneplattor
100 g riven ost

Gör så här
Ugn: 200º
Blanda krossade tomater, crème fraiche, mjölk, lök, vitlök och soltorkade tomater i en skål. Salta och peppra. Spara 2 dl sås till lasagnens översta lager.
Varva sås, spenat och lax med pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost.
Grädda lasagnen i ugnen tills den bubblar i kanterna och fått fin färg, cirka 20 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar