fredag 25 januari 2013

Hallonmakroner




Ingredienser
Receptet blir ca 30 st

Kakor:
125 g mandlar
4 dl florsocker
3 st äggvitor
1⁄2 dl strösocker
1 msk mosade hallon
1 krm röd hushållsfärg

Smörkräm:
100 g rumsvarmt Svenskt Smör från Arla
1 1⁄2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
2 g hallon
2 krm röd hushållsfärg

Gör så här

Kakor:
Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker och mandel. Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min. Tillsätt hallon och hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet. Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen. Sätt ugnen på 125°. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt kakorna kallna.

Smörkräm: 
Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och hallonmoset. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar